13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este noul Nunțiu Apostolic în România

Cine este noul Nunțiu Apostolic în România

Noul Nunțiu Apostolic, Monseniorul Miguel Maury Buendia, a sosit duminică în România, anunță purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, pr. Francisc Doboș, într-o postare pe faceboook. Agerpres anunţă că noul Nunțiu Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, Arhiepiscop titular de Italica, va fi primit, luni, de ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Monseniorul Miguel Maury Buendia s-a născut la Madrid, în Spania, la 19 noiembrie 1955. A fost hirotonit preot la 26 iunie 1980 și încardinat în Arhidieceza de Madrid. Obține licența în teologie dogmatică la Universitatea din Salamanca (1985) și doctoratul în drept canonic la Universitatea Pontificală San Tommaso, din Roma (1987).

În iulie 1987 a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, activând ulterior ca secretar la Nunțiaturile Apostolice din Ruanda, Uganda, Maroc și Nicaragua (1987-1996), consilier la cele din Egipt, Slovacia, Macedonia și Irlanda (1996-2004), și din 2004 a lucrat în secretariatul de stat al Sfântului Scaun, în secțiunea pentru relațiile cu statele.

A fost numit Arhiepiscop titular de Italica și Nunțiu Apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, în 2008, fiind consacrat Episcop, în Bazilica Santa Maria Maggiore, din Roma. În afară de spaniolă, Monseniorul Buendia vorbește limbile engleză, italiană, franceză și slovenă.

Între alte distincții deține Medalia Ordinului Isabelei Catolice (Regatul Spaniei), Medalia cu placă a Ordinului ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim (Sfântul Scaun) și Medalia Ordinului Milostivirii (Republica din Kazahstan).

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă