15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCe a dus la redeschiderea dosarului morţii Mădălinei Manole

Ce a dus la redeschiderea dosarului morţii Mădălinei Manole

Tribunalul Bucureşti nu a descoperit vicii în dosarul sinuciderii artistei Mădălina Manolei, dar a decis totuşi redeschiderea cazului pentru că în urma anchetei care urmează să fie făcută “orice umbră de îndoială ce ar putea plana asupra persoanei soţului persoanei decedate ar fi spulberată, fapt ce ar putea  aduce înţelegerea între cele două familii de dragul omului pe care, aşa  cum acestea susţin, l-au iubit, respectat şi care şi-a dorit ( astfel cum în mesajul olograf a arătat) ca, în pofida actului său, părinţii şi soţul să convieţuiască în bună înţelegere, să contribuie împreună, cu dragoste şi din  dragoste la creşterea copilului rămas, din păcate, fără ocrotirea mamei naturale”.

Potrivit hotărârii prin care Tribunalul Bucureşti a redeschis dosarul, judecătorul a observat că, în mod legal şi temeinic, procurorul de caz a reţinut că moartea Mădălinei Manole a fost consecinţa unui act suicidal, această concluzie impunându-se în baza mai multor probe: conţinutul şi concluziile raportului de autopsie, potrivit cu care  moartea Mădălinei Manole a fost cauzată de intoxicaţia cu carbofuran; raportul de expertiză  criminalistică nr.437212/10.09.2010 întocmit de Institutul de Criminalistică  din cadrul Inspectoratului General  al Poliţiei Române, potrivit căruia flaconul din material plastic cu inscripţia „ Pesticide” şi  paharul de sticlă găsite în apropierea cadavrului conţin  carbofuran şi; de asemenea, instanţa mai reţine şi că urmele de substanţă ridicate de pe cadavru şi din apropierea acestuia conţin carbofuran; judecătorii fac referire şi la existenţa a două „mesaje de adio”, unul scris pe un suport de  hârtie şi un altul telefonic, exprimând intenţia Mădălinei Manole de a-şi pune capăt vieţii; existenţa unei internări anterioare a artistei, urmare a ingerării de medicamente în cantitate mare; istanţa mai reţine şi împrejurarea că substanţa ingerată a fost procurată  din iniţiativa interpretei decedate, care a ascuns familiei demersurile efectuate pentru achiziţionarea acesteia.

Ce trebuie să facă procurorii

În urma redeschiderii dosarului, Tribunalul Bucureşti a  decis că procurorii bucureşteni trebuie să îi reaudieze pe păriniţii Mădălinei Manole, pe Berta Slav, una dintre fanele apropiate de artistă, care i-a şi procurat furadanul, ca urmare a unor contradicţii descoperite de judecător în declaraţiile date de aceasta iniţial.                  

“Tribunalul constată ca respingându-se cererea petenţilor (păriniţii Mădălinei Manole – n.r.) de  audiere  în prezenţa unui avocat deja angajat de către aceştia,  cu singura motivare că activitatea de cercetare se află în faza actelor premergătoare, a fost încălcat dreptul constituţional al părţilor la apărare, astfel că la momentul reaudierii petenţilor se va asigura respectarea dreptului la apărare al acestora.

Totodată, cu prilejul reaudierii numitei BS (Berta Slav n.r.), avându-se în vedere calitatea declarată a acesteia de „ fan mai apropiat al M” ( fila 268 verso vol I d.u.p), aceasta va fi  întrebată cu privire la evenimentul din luna iunie a anului 2009 când, urmare ingerării de medicamente în cantitate mare Mădălina Manole a fost internată  în spital şi cu privire la  aspecte, împrejurări de natură a putea concluziona în sensul că aceasta putea sau nu să prevadă, să accepte producerea evenimentului ce a condus la decesul numitei MMA”, se mai arată în hotărârea Tribunalului Bucureşti de redeschidere a dosarului.

 

Cele mai citite

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă