16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCamera Deputaţilor va ţine, în 11 octombrie, o sesiune comemorativă a victimelor...

Camera Deputaţilor va ţine, în 11 octombrie, o sesiune comemorativă a victimelor Holocaustului

Deputaţii vor organiza, în 11 octombrie, o şedinţă comemorativă privind Holocaustul, a declarat, astăzi, secretarul Camerei Deputaţilor, care a precizat că acest lucru a fost decis de Biroul Permanent al Camerei, relatează Mediafax.

Propunerea a aparţinut Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel”, care a trimis o scrisoare conducerii Camerei.

În scrisoare se arăta că, în octombrie 2011, se vor împlini 70 de ani de la începerea deportării evreilor din România în Transnistria.

“Astăzi, în condiţiile statului de drept, exprimarea publică a compasiunii şi respectului pentru memoria victimilor nevinovate reprezintă o datorie şi o responsabilitate civică”, se arată în documentul înaintat Camerei.

Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a precizat că şedinţa comemorativă va avea loc în 11 octombrie, începând cu ora 16.00.

Cele mai citite

O femeie şi-a înjunghiat fiul în vârstă de 34 de ani

O bihoreancă a fost reţinută, marţi seara, fiind acuzată că şi-ar fi înjughiat fiul, în urma unui conflict spontan. Procurorii au solicitat arestarea preventivă...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...
Ultima oră
Pe aceeași temă