23.3 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialBOR cere amânarea legii privind cimitirele

BOR cere amânarea legii privind cimitirele

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a solicitat Guvernului şi Parlamentului României să amâne intrarea în vigoare a Legii nr. 102/ 2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare deoarece consideră legea deficitară și ambiguă.

"Sfântul Sinod a luat act cu îngrijorare de adoptarea Legii nr. 102/ 2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare, act normativ deficitar și ambiguu în multe privințe, având ca principală motivație crearea cadrului legislativ pentru înființarea de cimitire private, de către operatori economici, dar care nu reglementează corespunzător problemele generate prin noutățile aduse. De aceea, Sfântul Sinod solicită Guvernului și Parlamentului României să amâne intrarea în vigoare a acestei legi în vederea modificării și completării acestui act normativ", precizează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Președintele Traian Băsescu a semnat la începutul lunii trecute decretul de promulgare a Legii privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare.

Conform expunerii de motive, legea are ca scop reglementarea unitară și transparentă a activităților de înființare, funcționare și închidere a cimitirelor, precum și a serviciilor funerare.

Inițiatorii au motivat necesitatea legii prin faptul că majoritatea reglementărilor românești în domeniu erau 'depășite' și nu mai corespundeau condițiilor actuale și normelor europene.

Cele mai citite

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...
Ultima oră
Pe aceeași temă