Toxiinfecția alimentară care a provocat, la jumătatea lunii iulie, îmbolnăvirea a 19 persoane dintr-un complex hotelier din staţiunea Venus, a fost provocată de un stafilococ auriu preluat de la angajaţi, informează Mediafax.
Potrivit DSP Constanţa, focarul de toxiinfecţie alimentară a fost determinat de toxina Staphylococcus aureus hemolitic (stafilococul auriu), calea de transmitere fiind digestivă.
Sursa de contaminare a fost stabilită în rândul personalului din blocul alimentar. „Purtătorii au fost scoşi din blocul alimentar în vederea tratamentului de sterilizare şi vor fi reprimiţi la locul de muncă doar după controlul bacteriologic negativ”, au declarat, vineri, reprezentanţii DSP Constanţa, adăugând că îmbolnăvirile au fost cauzate de nerespectarea măsurilor de igienă individuală şi de la locul de muncă de către personalul din blocul alimentar.
În data de 20 iulie, 19 persoane cazate în regim all inclusive la un complex hotelier din staţiunea Venus au prezentat simptome uşoare de toxiinfecţie alimentară după ce au servit cina, iar o familie cu un copil a ajuns la spitalul din Mangalia cu forme mai agresive ale bolii. Ei au putut plecat după două ore de tratament, fără să mai fie nevoie de internare.