9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial17 turişti, între care doi copii, au fost blocaţi în telecabina de...

17 turişti, între care doi copii, au fost blocaţi în telecabina de la Cetatea Devei. Pompierii i-au coborât de la opt metri înălţime

17 turişti, printre care doi copii de șase și de șapte ani, au rămas blocaţi, duminică, în telecabina de la Cetatea Devei, la aproximativ opt metri de sol, informează Mediafax.

Turiștii au fost evacuați de pompieri cu o scară.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, cei 17 turişti au rămas blocaţi în telecabină, la urcare, la aproximativ 20 de metri de la plecare. Două echipaje de pompieri i-au coborât pe turişti din cabină folosindu-se de o scară culisabilă.

„În telecabina blocată se aflau 17 turişti, dintre care doi copii de 6 şi 7 ani, nouă femei şi şase bărbaţi. Două echipaje de la Detaşamentul din Deva au acţionat cu o scară culisabilă pentru coborârea în siguranţă a turiştilor aflaţi în telecabina blocată la aproximativ opt metri de sol. Niciun turist nu avea probleme de sănătate. Din cauza terenului accidentat, operaţiunea s-a desfăşurat destul de dificil”, transmite ISU Hunedoara.

Iniţial, tehnicienii au încercat să remedieze defecţiunea apărută la telecabină, dar nu au reuşit. Turiştii au fost evacuaţi după aproximativ o oră cu scara.

Deocamdată nu se ştie cauza pentru care telecabina s-a blocat la urcare, acest lucru urmând să fie stabilit de o echipă tehnică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă