15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăȘtirile zileiDesignerul de costume Barbara Mastroianni a murit la vârsta de 66 de...

Designerul de costume Barbara Mastroianni a murit la vârsta de 66 de ani

Născută pe 2 decembrie 1951, ea a fost fiica lui Marcello Mastroianni şi a primei lui soţii, Flora Carabella. Actorul italian a mai avut o fiică, pe actriţa Chiara Mastroianni, cu Catherine Deneuve, însă a fost căsătorit întreaga viaţă cu Carabella.

Barbara şi Chiara Mastroianni au fost cele mai bune prietene, iar aceasta din urmă i-a stat alături până la final, scrie The Hollywood Reporter.

Barbara Mastroianni a lucrat în industria cinematografică şi a teatrului ca designer de costume. A colaborat cu regizori ca Federico Fellini („E la nave va”, 1983), cu Elio Petri („Buone Notizie”, 1979), Ettore Scola („La nuit de Varennes”, 1982) şi Mauro Bolognini („L’eredità Ferramonti”, 1976). A creat apoi mobilă pe care a expus-o în Italia şi străinătate. 

A fost căsătorită cu Giorgio Bertocci Fontana, care a murit în urmă cu câţiva ani.

Barbara Mastroianni a fost o figură retrasă, vorbind rareori despre tatăl ei, starul unor filme ca „La Dolce Vita”, „La Notte” şi „Divorzio all’italiana”, iar în aceste cazuri spunea că a fost unul iubitor şi un spirit tânăr.

Catherine Deneuve a fost prezentă împreună cu Chiara Mastroianni la înmormântarea care a avut loc sâmbătă, la Roma. Între cei care au condus-o pe Barbara Mastroianni pe ultimul drum s-au numărat cântăreţul Renato Zero şi primarul Fontana Liri (localitatea natală a lui Marcello Mastroiani), Gianpio Sarracco.

Cele mai citite

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă