7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăZig ZagCe se întîmplă cu sufletul la 40 de zile după moarte?

Ce se întîmplă cu sufletul la 40 de zile după moarte?

Credința creștină are un respect deosebit față de moartea unei persoane. Există anumite etape și perioade pe care sufletul omului le parcurge înainte de a ajunge în ceruri. Anume în aceste zile (a 3, 9 și 40 zi) rudele comemorează decedatul. Cu toate acestea, nu toți cunosc despre semnificația acestor zile și importanța lor pentru suflet.

Primele 3 zile

În prima și în a doua zi sufletul omului părăsește corpul și este liber, scrie Fasingur.info. El poate zbura oriunde în lume, să se afle alături de familia sa, să urmărească tot ce se întâmplă pe Pământ. În a treia zi, Dumnezeu cheamă sufletul la El.

Ziua a 9-a

În următoarele zile, între a 4 și a 9 zi, sufletul omului este în Rai. Aici sufletul uită de tot ce i s-a întâmplat pe Pământ și despre oamenii apropiați. În Rai sufletul cunoaște viețile celor care au ajuns aici după Dreapta Judecată. În a noua zi, sufletul merge la Dumnezeu pentru Dreapta Judecată.

Anume în a 9 zi, toți cei care au cunoscut persoana decedată, o pomenesc în rugăciunile sale și cer de la Dumnezeu mântuirea sufletului său. În această zi nu trebuie să organizați o sărbătoare sau un eveniment tragic. Trebuie doar să vă rugați pentru sufletul răposatului și să vă amintiți de toate lucrurile și evenimentele frumoase pe care le-ați trăit alături de el.

40 de zile

După 9 zile, sufletul merge împreună cu îngerii săi în Iad, pentru a vedea ce fel de viață este acolo. În această perioadă sufletul trebuie să se gândească și să se pocăiască de cele săvârșite. În a 40-a zi sufletul se întoarce la Dumnezeu. Anume în această zi, Dumnezeu decide definitiv unde va merge sufletul răposatului până la Judecata de Apoi. De aceea, în această zi rudele și cei dragi se roagă din nou pentru sufletul celui plecat și cer lui Dumnezeu să fie lăsat în Rai.

De aceea, este atât de important să vă amintiți în primele 40 de zile după moartea omului, toate evenimentele și emoțiile frumoase pe care le-ați trăit împreună.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă