11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoZonele din Siberia au atins minus 72 grade Fahrenheit

Zonele din Siberia au atins minus 72 grade Fahrenheit

Vremea arctică a cuprins zone din Rusia marți (5 decembrie), temperaturile din Siberia, din zonele ei sălbatice, scăzând la minus 72 de grade Fahrenheit (minus 58 de grade Celsius), potrivit Reuters.

Temperaturile în anumite părți ale Siberiei au scăzut la minus 72 de grade Fahrenheit marți în Yakutsk, Rusia.
 „ Bineînțeles că e frig. Îl simți pe față, îngheț pe ea imediat. Jacheta mea este de obicei moale, dar când ies afară la această temperatură de îngheț, devine ca o pungă de plastic. Cât despre telefonul meu mobil – când am ieșit ieri, aveam un nivel de încărcare de 90 la sută. L-am ținut în mâini. În aproximativ 15-20 de minute, bateria dispăruse”, spune Danila Kalinkin, o turistă rusă.

Yakutsk se află la aproximativ 3.100 de mile est de Moscova

Fiind unul dintre cele mai reci orașe din lume, localnicii sunt obișnuiți să se strângă la un loc.

„ Bineînțeles că este frig. Dar așa cum spuneam la școală în engleză, „No bad season”, adică nu există vreme rea. Ai nevoie doar de haine de calitate, care se potrivesc cu vremea și totul va fi bine”, spune Pyotr Nikolayev, rezident în Iakutsk.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă