4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoZelenski vrea China să se alăture summitului pentru pace

Zelenski vrea China să se alăture summitului pentru pace

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski dorește China să participe la o conferință globală de pace pentru a rezolva conflictul cu Rusia, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă, luni (15 ianuarie), conform Reuters.

 „ Suntem deschiși tuturor țărilor lumii care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială”, a declarat Zelenski într-o conferință de presă la Berna.

Elveția va găzdui evenimentul, a declarat președintele elvețian Viola Amherd, planificarea începând de marți (16 ianuarie).

Zelenski se afla în Elveția, unde urma să se întâlnească cu alți lideri mondiali la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Elveția va găzdui un summit de pace în Ucraina, la cererea lui Zelenski

Elveția a acceptat să găzduiască un summit de pace privind Ucraina, la cererea președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski, notează Reuters.

Elveția, țară neutră, a acționat anterior ca intermediar pentru rezolvarea conflictelor și ar putea acum să ajute la găsirea unei soluții pentru războiul care a început atunci când Rusia a trimis trupe în Ucraina la 24 februarie 2022.

“La cererea președintelui ucrainean, Elveția a fost de acord să găzduiască un summit privind formula de pace”, a declarat guvernul elvețian. “Alte detalii sunt acum în curs de elaborare”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă