7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski: Un copil a murit în Mariupol din cauza deshidratării

Zelenski: Un copil a murit în Mariupol din cauza deshidratării

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți (8 martie) că un copil a murit din cauza deshidratării în orașul asediat al Ucrainei Mariupol, pentru că nu a avut nicio sursă de apă, energie electrică sau încălzire de câteva zile.

 „În 2022, de la deshidratare”, a spus Zelenski într-o adresă video, comparând criza umanitară legată de bombardamentul rusesc asupra orașelor ucrainene cu cea creată de invazia nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, conform Reuters.

Moartea copilului nu a putut fi confirmată imediat în mod independent. Moscova numește acțiunile sale din Ucraina o „operațiune militară specială” pentru a-și dezarma vecinul și a aresta liderii pe care îi numește „neonazişti”. Neagă că a vizat civili.

Zelenski spune că printre victime se află un copil din Mariupol care a murit după ce haosul a pus stăpânire pe oraș

Evacuarea din Mariupol s-a dovedit a fi o falsă speranță care a lăsat mii de oameni izolați. Evacuarea civililor săi a fost aruncată în haos, deoarece forțele ruse duc o luptă mortală pentru a-l captura cu orice preț. Șoferii au așteptat comanda toată ziua, autobuzele lor școlare galbene s-au aliniat pe digul Niprului Zaporizhzhya, îndreptat spre sud, spre război. Ei au fost selectați să fie in misiune de salvare: s-au adunat într-un timp scurt pentru a evacua sute de civili din asediul brutal al Rusiei asupra orașului-port Mariupol. Dar, pe măsură ce s-a lăsat întunericul, nu se mutaseră nicăieri. O încetare a focului promisă eșuase. Autobuzele au rămas staţionare. Și civilii au rămas prinși în ceea ce a devenit una dintre cele mai violente bătălii ale invaziei rusești a Ucrainei de 10 zile.

Astfel, s-a ajuns, după cum a declarat și președintele Zelenski, ca un copil din Mariupol, să moară fără a avea vrep șansă să scape din acel infern.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Armata Română poate avea securitate cibernetică de la Microsoft

Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României a semnat un memorandum în baza căruia Armata Română ar putea beneficia de securitate cibernetică de la Microsoft. Semnarea...

Monica Babuc, fost ministru al Culturii în Republica Moldova, e numită de statul român în fruntea ICR Chișinău

Institutul Cultural Român (ICR) a numit-o pe Monica Babuc în fruntea filialei ICR Chișinău (Republica Moldova). Unul dintre elementele care au recomandat-o pe Monica Babuc...

Premierul Ciucă primește o delegație a AHK – Camera de Comerț Româno – Germană

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) trimite o delegație la Guvernul României, în ziua de 30 martie 2023. Delegația va fi primită de...
Ultima oră
Pe aceeași temă