22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoZelenski promite victoria la doi ani după invazia rusă

Zelenski promite victoria la doi ani după invazia rusă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii, sâmbătă (24 februarie), de la aerodromul Hostomel, unul din locurile care au asistat la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Moscova, în această zi, în urmă cu doi ani, potrivit Reuters.

El a mulțumit poporului ucrainean pentru curajul și sacrificiile făcute în ultimii doi ani.

Epave de avioane și echipamente de aviație distruse au putut fi văzute împrăștiate pe câmp în videoclipul personal, postat de Zelenski pe conturile sale de socializare.

Trupele aeriene ruse au încercat să captureze aeroportul din Hostomel, situat în suburbiile Kievului, pe 24 februarie 2022, prima zi a invaziei la scară largă.

Au urmat lupte aprige când Rusia a încercat să zboare cu parașutiștii pentru a captura capitala Kiev, aflată la câțiva kilometri distanță.

Hostomel, un simbol al rezistenței ucrainene, a fost ales ca loc pentru întâlnirea oficialilor ucraineni cu liderii occidentali de sâmbătă.

VIDEO. “Nu mă interesează un război mai amplu”, declară Putin

Președintele rus Vladimir Putin i-a declarat fostului prezentator al postului Fox News Tucker Carlson că Moscova va lupta pentru interesele sale “până la capăt”, dar nu are niciun interes să își extindă războiul din Ucraina. Aceste este primul său interviu cu un jurnalist american realizat după invazia Rusiei în Ucraina în 2022, difuzat joi (8 februarie).

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova nu are niciun interes să își extindă războiul din Ucraina în alte țări, deși a spus că va lupta pentru interesele țării “până la capăt”.

Putin a făcut aceste comentarii într-un interviu de două ore cu prezentatorul conservator de talk-show Tucker Carlson.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....
Ultima oră
Pe aceeași temă