7.6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăVideo Zelenski: Inițiativa militară aparține Ucrainei

 Zelenski: Inițiativa militară aparține Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri (21 septembrie) că situația din prima linie cu forțele ruse arată că inițiativa militară aparține Ucrainei.

Zelenski a spus, de asemenea, că au fost găsite noi dovezi despre atrocitățile rusești, pe măsură ce trupele ruse au fost alungate.

Zelenski spune că inițiativa militară e a Ucrainei, pe fondul escaladării conflictului în zonele ocupate unde s-au anunțat și referendumuri

El a încheiat declarația video mulțumind prietenilor și partenerilor internaționali ai Ucrainei pentru „condamnarea principială și fermă” a anunțului referendumurilor de marți (20 septembrie) de la Kremlin, potrivit Reuters.

Zelenski a vorbit la o zi după ce liderii instalați de ruși în zonele ocupate din patru regiuni ucrainene au stabilit planuri pentru referendumuri privind aderarea la Rusia, o mișcare care ar putea escalada brusc războiul.

Ucraina condamnă dorința Rusiei de a organiza „ simulacre de referendumuri” în zonele ocupate

Ucraina consideră că intenţiile Rusiei de a organiza ”simulacre de referendumuri” în zonele ocupate de aici constituie o ”încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit dpa.

”Aceasta este încă o escaladare în războiul lui Putin”, a spus Stoltenberg, care participă la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

El i-a cerut comunităţii internaţionale să condamne măsura şi să-şi intensifice sprijinul pentru Ucraina.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut că planurile Moscovei privind desfăşurarea de referendumuri în regiuni ucrainene ocupate sunt o încălcare clară a Cartei Naţiunilor Unite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:04

Pompierii luptă cu un incendiu mare în Philadelphia

Fumul și flăcările au cuprins acoperișurile a cel puțin două clădiri, în timpul unui incendiu în cartierul Francisville din Philadelphia luni (19 februarie), potrivti...
00:00:30

Sătenii mută cadavrele pe măsură ce violența în Papua Noua Guinee crește

Peste două duzini de oameni au fost uciși în luptele tribale din zonele muntoase din nordul insulei Papua Noua Guinee, a anunțat Australian Broadcasting...

România a ajuns în fața Tribunalului de Primă Instanță din Bruxelles în cazul vaccinurilor anti-COVID

România s-a prezentat, marți, în fața primei camere a Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles în cazul vaccinurilor anti-COVID, unde s-a stabilit un...
Ultima oră
Pe aceeași temă