1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoYoon Suk Yeol la ONU: Legăturile militare dintre Coreea de Nord și...

Yoon Suk Yeol la ONU: Legăturile militare dintre Coreea de Nord și Rusia îi amenință pe toți

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat miercuri (20 septembrie) că o relație militară între Coreea de Nord și Rusia reprezintă o amenințare atât pentru Ucraina, cât și pentru Coreea de Sud, potrivit Reuters.

 „ Dacă RPDC dobândește informațiile și tehnologia necesare pentru a-și îmbunătăți capacitățile ADM în schimbul sprijinirii Rusiei cu arme convenționale, acordul va fi o provocare directă care amenință pacea și securitatea, nu numai a Ucrainei, ci și a Republicii Coreea”, a spus Yoon.

Comentariile lui Yoon au fost făcute în timpul discursului său la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, întrucât și-a amintit de vizita sa din 2022, la Kiev, și a promis 300 de milioane de dolari pentru eforturile de reconstrucție din Ucraina, în anul viitor.

Yoon a adăugat, de asemenea, că programele nucleare și de rachete ale Coreei de Nord sunt o provocare pentru pacea din regiunea Indo-Pacific și în întreaga lume.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă