19.4 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeVideoVulcanul Kilauea din Hawaii a erupt din nou în ultimele șase luni

Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt din nou în ultimele șase luni

Vulcanul Kilauea de pe Insula Mare din Hawaii a erupt dimineața devreme miercuri (7 iunie), iar fluxurile de lavă sunt în prezent limitate la podeaua craterului din jur, a anunțat miercuri U.S. Geological Survey (USGS), potrivit Reuters.

Observatorul Vulcanilor din Hawaii (HVO) al organizației a detectat o strălucire în imaginile camerei web de pe vârful Kilauea miercuri, la 4:44 a.m. (14:44 GMT), indicând o nouă erupție.

„ Fazele de deschidere ale erupțiilor sunt dinamice”, a spus USGS într-un aviz. „Activitatea se limitează la Halemaʻumaʻu (crater) și pericolele vor fi reevaluate pe măsură ce erupția progresează”.

Vulcanul Kilauea din Insulele Hawaii a erupt, codul erupției urcând de la portocaliu la roșu pentru unul din cei mai activi vulcani din lume

USGS a declarat că ridică culoarea codului erupției vulcanului Kilauea de la portocaliu la roșu, în timp ce evaluează erupția.

Situat într-o zonă închisă a Parcului Național Vulcanic din Hawaii, Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

Kilauea a erupt ultima dată în ianuarie, iar activitatea sa s-a extins până în martie, spune USGS.

VIDEO: Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt

Vulcanul Kilauea din Hawaii a început să erupă joi (5 ianuarie), a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, după ce a detectat o strălucire în vârful vulcanului care produce un smog care este limitat în Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii. Nivelul de alertă vulcanică a fost ridicat la „roșu” după o evaluare a erupției și a pericolelor asociate, se arată în anunț.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite a precizat că gazul vulcanic, format din dioxid de sulf și alte gaze, ar putea produce o ceață vizibilă de smog vulcanic, cunoscută sub numele de ‘vog’. Vogul are potențialul de a genera pericole pentru sănătatea locuitorilor și turiștilor, provocând dificultăți de respirație și, de asemenea, deteriorând culturile agricole.

Cunoscut ca fiind vecinul mai tânăr și mai activ al vulcanului Mauna Loa, care a erupt în noiembrie pentru prima dată din 1984, vulcanul Kilauea a intrat în erupție din 2021. Cu toate acestea, erupția lui Mauna Loa nu a avut niciun impact și rămâne liniștită, a precizat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marian Enache afirmă că există o deschidere la dialog între CCR și CJUE

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, s-a întâlnit, marţi, cu profesorul Peter L. Lindseth, de la Facultatea de Drept a Universităţii Connecticut,...

Pakistanul construiește nave de TOP la Șantierul Naval DAMEN din Galați

Recent, Galațiul a găzduit o ceremonie de lansare cu fast pentru nava de patrulare Offshore, PNS HUNAIN, care este construită pentru Marina Pakistanului...

Percheziții DNA la AMPOIM, autoritatea care gestionează miliardele de euro de la UE pentru infrastructură

Surse au declarat că procurorii DNA de la structura centrală ridică o serie de documente și fac și o percheziție încuviințată de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies