17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoVideoclipul surprinde o tornadă rară și dramatică din Indonezia

Videoclipul surprinde o tornadă rară și dramatică din Indonezia

Videoclipul filmat miercuri (21 februarie) a arătat o tornadă, pe o scară neînregistrată anterior în țară, aruncând resturi în aer, în provincia Java de Vest, conform Reuters.

Aceasta a lovit orașul Sumedang și a rănit cel puțin 33 de persoane și a deteriorat sute de clădiri, potrivit oficialilor.
După ce vântul violent a măturat miercuri orașul Sumedang din provincia Java de Vest, un climatolog de la organismul guvernamental de cercetare BRIN Erma Yulihastin, a declarat că agenția va „reconstrui ce s-a distrus și va investiga tornada”.


Rezidenta Kay Tiara a văzut bucăți din acoperișul vecinului ei zburând în aer, adăugând că părți ale fabricii din apropiere în care lucrează tatăl ei au fost aplatizate.


Tornadele sunt rare în Indonezia, majoritatea apărând doar în emisfera nordică.

Un district indonezian amână alegerile din cauza inundațiilor

Locuitorii regenței Demak din districtul Java Central, Indonezia, nu vor vota pentru următorul lor președinte la alegerile prezidențiale ale națiunii, de miercuri (14 februarie), deoarece secțiile de votare și casele lor sunt scufundate în apă de inundații, potrivit Reuters.

Șeful comisiei de votare din subdistritul Karanganyar, Ahmad Rifai, a declarat marți (13 februarie) că votul a fost amânat pentru locuitorii din subdistrict și din satele din jur, care sunt inundate, afectând cel puțin 21.000 de alegători conform Agenției Naționale de atenuare a Dezastrelor.

Indonezia este a treia democrație ca mărime din lume, după India și Statele Unite – și toate trei organizează alegeri anul acesta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Polonia a emis un avertisment în privința deplasărilor în Israel, Palestina și Liban

Ministerul polonez de Externe recomandă cetățenilor să nu se călătorească în Israel, Palestina și Liban, notează Reuters. "Nu poate fi exclusă posibilitatea unei escaladări bruște...

CFR Călători suplimentează numărul de trenuri în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște

CFR anunţă, vineri, că suplimentează numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, fiind introduse garnituri suplimentare către destinaţiile de vacanţă. „Cu prilejul minivacanţei...

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă