19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Zelenski - "Rusia încearcă să ne șteargă de pe fața pământului"

VIDEO: Zelenski – “Rusia încearcă să ne șteargă de pe fața pământului”

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a declarat că Rusia și-a programat loviturile asupra mai multor orașe ucrainene luni (10 octombrie) pentru a provoca cele mai mari pierderi posibile în rândul populației și a vizat, de asemenea, infrastructura energetică a țării.

“Vor panică și haos, vor să ne distrugă sistemul energeti. A doua țintă sunt oamenii. Un astfel de moment și astfel de ținte au fost special alese pentru a provoca cât mai multe pagube”, a declarat Zelenski.

Rusia a bombardat luni dimineața la ora de vârf în din Ucraina, ucigând civili și distrugând infrastructura, aparent drept răzbunare, după ce președintele Vladimir Putin a declarat că explozia pe podul spre Crimeea a fost un atac terorist al Kievului.

Rachetele au sfâșiat Kievul, fiind cele mai intense lovituri asupra capitalei de când Rusia a abandonat o încercare de a o captura în primele săptămâni ale războiului. Explozii au fost raportate, de asemenea, în Lviv, Ternopil și Zhytomyr în vestul Ucrainei, Dnipro și Kremenchuk în centrul Ucrainei, Zaporizhzhia în sud și Kharkiv în est.

Un martor din regiunea rusă Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, a auzit, de asemenea, o explozie din zona de frontieră.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:34

Fermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Un grup de fermieri francezi a intrat sâmbătă (24 februarie) într-un mare târg al fermelor din Paris, înaintea unei vizite planificate a președintelui Emmanuel...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Cât de speriată este China de întoarcerea lui Donald Trump

Pe cine favorizează cu adevărat China, Joe Biden sau Donald Trump? Răspunsul nu este deloc simplu. Dacă vrei să înțelegi cum se simte China...
Ultima oră
Pe aceeași temă