0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeVideoVIDEO. Un senator de stat american, achitat în Hong Kong

VIDEO. Un senator de stat american, achitat în Hong Kong

Un tribunal din Hong Kong l-a achitat pe senatorul american Jeff Wilson pentru că avea un pistol în bagaje când a fost controlat de chinezi, cu condiția să nu comită nicio infracțiune în următorii doi ani.

Jeff Wilson, senator al statului Washington, a fost arestat pe 21 octombrie, după ce a sosit pe aeroportul din Hong Kong cu un pistol în bagajul de mână.

Prin achitarea sa, magistratul l-a amendat pe Wilson cu 256 de dolari și i-a dat un ordin de “bună purtare” pe o perioadă de doi ani, afirmând că instanța a hotărât că republicanul nu a încălcat legea în mod deliberat.

Într-o declarație pe site-ul său, Wilson a spus că a fost o “greșeală sinceră”.

El a spus că a descoperit arma în servieta sa abia în timpul zborului din San Francisco și că securitatea aeroportului din Portland nu a reușit să o detecteze.

Prin portul unei arme de foc fără licență, Wilson ar fi putut fi pasibil de o amendă de până la 12.800 de dolari și de o pedeapsă maximă de 14 ani de închisoare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...
Ultima oră
Pe aceeași temă