-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeVideoVIDEO: Un ofițer de poliție a fost ucis într-un schimb de focuri...

VIDEO: Un ofițer de poliție a fost ucis într-un schimb de focuri în Kosovo

Trupele NATO împreună cu membri ai forței de poliție UE EULEX și ai poliției kosovare au patrulat duminică (24 septembrie) pe un drum din nordul Kosovo, după ce premierul kosovar a declarat că un ofițer de poliție a fost ucis și un altul rănit în timpul unui schimb de focuri într-un sat din zonă.

Prim-ministrul kosovar Albin Kurti a descris incidentul ca fiind o acțiune teroristă, iar atacatorii ca fiind puternic înarmați și purtând măști.

Poliția kosovară a precizat într-un comunicat că două vehicule fără numere de înmatriculare au fost poziționate pe un pod din satul Banjska duminică dimineața devreme, blocând intrarea și trăgând asupra unităților de poliție care au sosit “cu un arsenal de arme de foc, inclusiv grenade de mână și lansatoare de arme”.

Tensiunile au crescut în Kosovo după ciocnirile din luna mai, când peste 90 de soldați ai forțelor de menținere a păcii ale NATO și aproximativ 50 de protestatari sârbi au fost răniți în nordul Kosovo.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă