6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui...

VIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui adolescent

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai grupărilor de extremă dreapta s-au alăturat vineri seara (1 decembrie) unui protest la Paris, în urma uciderii unui adolescent în sud-estul Franței.

Politicienii de extremă dreapta au încadrat uciderea pe 19 noiembrie a adolescentului, pe nume Thomas, în satul Crepol din sud-estul țării, ca fiind un atac la adresa Franței și a ceea ce reprezintă Franța, în timp ce martorii au afirmat că atacatorii erau de origine arabă.

În piața Pantheon din Paris, în apropiere de prestigioasa Universitate Sorbona, membrii unui grup de extremă-dreapta, Les Natifs, i-au adus un omagiu lui Thomas și au scandat sloganuri precum “Francezi, treziți-vă, voi aici, la voi acasă” și “La închisoare, scursurile”, folosind un cuvânt francez peiorativ ”racaille”.

Nouă persoane au fost arestate în legătură cu această crimă, au declarat autoritățile.

Moartea lui Thomas a declanșat proteste nocturne în toată Franța în ultima săptămână, unele devenind violente și ducând la arestări.

Protestul de vineri seară din Piața Panteonului a fost inițial interzis de poliție din cauza potențialelor probleme, dar un tribunal a ridicat interdicția, invocând importanța libertății de exprimare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...
Ultima oră
Pe aceeași temă