21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Un autobuz în care se afla primarul din Istanbul a fost...

VIDEO: Un autobuz în care se afla primarul din Istanbul a fost atacat cu pietre în timpul unui miting

Tensiunile au crescut cu o săptămână înainte de alegerile strânse din Turcia, în timp ce un primar al opoziției s-a confruntat duminică (7 mai) cu o mulțime care a aruncat cu pietre, într-un oraș cunoscut ca fiind un bastion al Partidului AKP (AKP), aflat la putere.

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoglu, se afla în orașul Erzurum, din estul Turciei, pentru a ține un miting electoral pentru principalul partid de opoziție, Partidul Republican al Poporului (CHP), când o mulțime de aproximativ 100 de persoane a început să arunce cu pietre în autobuzul său de campanie.

Imaginile difuzate de CHP de la incident arată cum personalul de securitate a deschis umbrele în spatele lui Imamoglu pentru a-l proteja de pietre. După ce mulțimea a continuat să arunce cu pietre spre autobuz, personalul a încheiat mitingul mai devreme, împingându-l pe Imamoglu în interiorul autobuzului.

Poliția a fost văzută folosind vehicule cu tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea, blocând autobuzul de campanie care se îndepărta.

Imamoglu a declarat pe contul său de socializare că 9 persoane, inclusiv un copil, au fost rănite în timpul incidentului.

Ales în 2019 ca primar al Istanbulului, Imamoglu candidează pentru un post de vicepreședinte în cazul în care alianța de opoziție va câștiga o cursă strânsă în scrutinul din 14 mai.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă