21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Ucraina cere noi sancțiuni împotriva Rusiei

VIDEO. Ucraina cere noi sancțiuni împotriva Rusiei

Premierul ucrainean, Denys Shmyhal, a îndemnat marți, 20 februarie, Uniunea Europeană și Japonia să impună noi sancțiuni economice Rusiei după moartea liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi.

Comentariile au fost făcute după ce națiunile UE, precum Germania, Lituania și Suedia, au solicitat noi sancțiuni specifice după moartea lui Navalnîi într-o colonie penală îndepărtată din Rusia, în timp ce președintele american Joe Biden a avertizat, de asemenea, că Moscova ar putea suporta consecințe.

“Cerem să se aplice această sancțiune pe probleme economice, în sferele economice și în sferele politice pe personalități”, a declarat Denys Shmyhal într-o conferință de presă la Tokyo, unde s-a întâlnit cu premierul Fumio Kishida pentru a discuta despre reconstrucția din Ucraina.

Guvernul Japoniei a promis până acum Ucrainei un ajutor financiar de peste 10 miliarde de dolari, dar nu a oferit niciun ajutor militar, deoarece interzice exportul de arme letale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă