27.2 C
Bucharest
Tuesday, 19 September 2023
HomeVideoVIDEO: Trump, pus sub acuzare în ancheta privind alegerile din Georgia. Dorea...

VIDEO: Trump, pus sub acuzare în ancheta privind alegerile din Georgia. Dorea să schimbe rezultatele

Fostul președinte american Donald Trump se confruntă cu mai multe probleme juridice, el fiind acuzat penal în Georgia pentru presupusul său efort de a schimba rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020.

Fostul președinte american Donald Trump are termen până vinerea viitoare la prânz pentru a se preda autorităților din Atlanta, Georgia.

El a fost acuzat penal pentru a patra oară luni, când un mare juriu din Georgia a emis un act de acuzare penală în care se menționează că a încercat să modifice rezultatul alegerilor.

În actul de acuzare, Trump și alte 18 persoane figurează ca inculpați – inclusiv asociații Rudy Giuliani și John Eastman – împreună cu un total de 41 de persoane.

Totul a făcut parte dintr-un caz de amploare instrumentat de procurorul districtului Fulton County, Fani Willis:

“Fiecare individ prezent în rechizitoriu este acuzat pentru încălcarea Legii privind organizațiile corupte și influențate de șantaj din Georgia prin participarea la o întreprindere criminală în comitatul Fulton, Georgia, și în alte părți, pentru a realiza obiectivul ilegal de a-i permite lui Donald J Trump să câștige, ilegal, mandatul prezidențial începând cu 20 ianuarie 2021”.

Infracțiunea de șantaj este folosită pentru a viza membrii grupurilor de crimă organizată și este pasibilă de o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Avocații celor menționați fie au refuzat să comenteze, fie nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Trump a negat anterior orice abatere și a acuzat-o pe Willis că este motivată politic – critici pe care le-a respins luni.

“Iau decizii în acest birou pe baza faptelor și a legii. Legea este complet nepartizană. Așa se iau deciziile în fiecare caz… Am urmat același proces. Ne uităm la fapte, ne uităm la lege și aducem acuzații.”

Au fost emise mandate de arestare pentru cei puși sub acuzare de către marele juriu. Willis a declarat că le oferă acestora posibilitatea de a se “preda voluntar” până pe 25 august la prânz.

Întregul caz provine de la o convorbire telefonică din ianuarie 2021, în care Trump l-a îndemnat pe un înalt funcționar electoral din Georgia să “găsească” suficiente voturi pentru a putea câștiga campania. Oficialul a refuzat să facă acest lucru.

Câteva zile mai târziu, susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul SUA într-o încercare nereușită de a-i împiedica pe legislatori să certifice victoria lui Biden.

Actul de acuzare citează, de asemenea, o serie de infracțiuni pe care Trump sau asociații săi le-ar fi comis, inclusiv mărturia falsă în fața legislatorilor că a avut loc o fraudă electorală și îndemnarea funcționarilor de stat să își încalce jurământul depus prin modificarea rezultatelor alegerilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rețeta folosită de bulgăroaice pentru a mura castraveții. Ingredientul care o face deosebită

Atunci când pregătim murăturile adăugăm multe condimente pentru a le oferi un gust de neuitat. Acum gospodinele pot pune în practică o rețetă...

Accident halucinant în București. Un șofer băut a ajuns cu SUV-ul în foișorul de șah al pensionarilor

Imaginile incredibile au fost postate chiar de primarul sectroului 6, Ciprian Ciucu."Nu înțeleg cum a ajuns acest șofer noaptea trecută tocmai acolo. La...
00:01:06

VIDEO: Prizonieri americani eliberați de Iran ajung în SUA

Cinci americani eliberați din Iran s-au întors marți în Statele Unite, la o zi după ce au fost dați la schimb cinci iranieni deținuți...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies