1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeVideoVIDEO. Temeri de penurie de alimente pe fondul inundațiilor din Somalia

VIDEO. Temeri de penurie de alimente pe fondul inundațiilor din Somalia

Nu s-a mai putut circula către orașul somalez Dolow din cauza inundațiilor grave, fapt ce ridică temeri legate de penuria de alimente.

În districtul Dolow din Somalia, casele sunt abandonate, drumurile s-au transformat în râuri, iar alimentele se termină.

Proprietarul unui magazin, Farxhan Ali Abdulle, spune că nu mai sosesc provizii.

“Nu putem aduce bunuri cu avionul, există o lipsă gravă de bunuri, combustibil, alimente și toate celelalte lucruri în oraș. Într-adevăr, vom simți impactul”.

Organizația Națiunilor Unite a descris inundațiile din Somalia și din țările vecine ca fiind un eveniment care se întâmplă o dată la un secol. Aproximativ 1,6 milioane de persoane din Somalia ar putea fi afectate, a declarat săptămâna trecută Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare.

În Dolow, unii spun că deplasarea în zonele cele mai afectate din orașe și sate a devenit periculoasă.

“Nu putem merge în unele locuri din oraș din cauza nivelului ridicat al apei și ne temem de crocodili și de alte animale din timpul inundațiilor”, spune un locuitor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Sepsi OSK i-a găsit înlocuitor lui Ciobotariu! Cine este alesul formației covăsnene

Formația Sepsi OSK Sfântu Gheorghe l-a numit pe germanul Bernd Storck în funcția de antrenor principal, după despărțirea de Liviu Ciobotariu. În vârstă de 60...
Ultima oră
Pe aceeași temă