25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăCoronavirusVIDEO: Taiwanul va pune capăt carantinei COVID și se va redeschide în...

VIDEO: Taiwanul va pune capăt carantinei COVID și se va redeschide în totalitate

Taiwanul va pune capăt carantinei obligatorii COVID-19 începând cu 13 octombrie și va primi turiștii înapoi, a declarat joi (29 septembrie) guvernul, finalizând un pas important în planurile sale de redeschidere către lumea exterioară.

Taiwanul și-a redus în iunie obligația de carantină pentru sosiri de la șapte la trei zile, dar și-a menținut celelalte reguli de intrare și carantină, chiar dacă o mare parte din restul Asiei le-a relaxat sau le-a ridicat complet.

„Peste două săptămâni, Taiwanul își va deschide complet și porțile pentru a primi turiști internaționali… Să vină toată lumea în Taiwanul sigur și frumos pentru a-l experimenta și pentru a cheltui bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Yuanului Executiv din Taiwan, Lo Ping-Cheng.

Cei cu care a vorbit Reuters despre anunțul de joi au declarat că abia așteaptă să călătorească din nou în străinătate după doi ani și că sunt fericiți că Taiwanul se redeschide odată cu restul lumii.

Pe toată durata pandemiei, cetățenilor taiwanezi și rezidenților străini nu li s-a interzis să părăsească țara sau să reintre în țară, dar au fost nevoiți să stea în carantină acasă sau în hoteluri timp de până la două săptămâni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă