10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. SUA și Marea Britanie lansează lovituri asupra altor zeci de ținte...

VIDEO. SUA și Marea Britanie lansează lovituri asupra altor zeci de ținte houthi

Forțele americane și britanice au declarat că au lansat sâmbătă (3 februarie) lovituri împotriva a 36 de ținte militare houthi din Yemen, difuzând fotografii și videoclipuri care ar arăta operațiuni ale SUA, numind-o “acțiune colectivă”, în a doua zi de operațiuni majore ale SUA împotriva grupurilor legate de Iran, după atacul mortal asupra trupelor americane de la sfârșitul săptămânii trecute.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că s-au angajat într-un al treilea val de lovituri “proporționale” împotriva țintelor Houthi, în timp ce imagini distribuite au arătat avioane care decolează de pe un aerodrom identificat de minister ca fiind Akrotiri, Cipru. Oficialii au declarat că au fost folosite bombe ghidate cu precizie pentru a lovi mai multe ținte în apropierea aerodromului din Sanaa.

Între timp, forțele de apărare americane au publicat o înregistrare video care arată bombardiere B-1 lansate de la baza aeriană Dyess din Texas pentru a sprijini Comandamentul Central al SUA cu lovituri cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor militare houthi din Yemen.

Loviturile au lovit instalații de depozitare a armelor îngropate, sisteme de rachete, lansatoare și alte capacități pe care houthiștii le-au folosit pentru a ataca transportul maritim la Marea Roșie, a declarat Pentagonul, adăugând că a vizat 13 locații din întreaga țară.

Acesta a fost cel mai recent semn al extinderii conflictului în Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas după atacul mortal al grupului militant palestinian asupra Israelului din 7 octombrie.

Atacurile din Yemen se desfășoară în paralel cu o campanie americană de represalii militare în curs de desfășurare în urma uciderii a trei soldați americani într-un atac cu dronă de către militanți susținuți de Iran.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă