17.2 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeVideoVIDEO: SUA acuză două persoane de mituire a Fiscului

VIDEO: SUA acuză două persoane de mituire a Fiscului

Doi locuitori din Los Angeles au fost acuzați că au acționat în cadrul unui plan condus de Beijing care viza practicanții din SUA ai grupării Falun Gong, interzisă în China, a anunțat vineri Departamentul de Justiție al SUA.

Doi locuitori din Los Angeles au fost arestați pentru că ar fi participat la o schemă dirijată de Beijing pentru a-i perturba pe practicanții Falun Gong, o mișcare spirituală interzisă în China pentru criticile aduse guvernului chinez, cu sediul în SUA.

Vineri, Departamentul de Justiție a afirmat că cei doi au încercat să mituiască un agent federal sub acoperire care se dădea drept funcționar fiscal american, plătind 5.000 de dolari în numerar, cu promisiunea unor recompense mai mari dacă acesta ar fi înaintat o plângere la Internal Revenue Service pentru a revoca scutirea de impozit federal a unei entități Falun Gong.

Retragerea statutului de scutire al entității ar crește obligațiile fiscale federale ale acesteia.

Departamentul a citat un suspect într-o convorbire interceptată, spunând că mita era menită să ducă la îndeplinire obiectivul Chinei de “răsturnare a Falun Gong”.

Ambasada Chinei la Washington nu a comentat imediat acuzațiile.

Falun Gong este o mișcare spirituală fondată în anii 1990, bazată în mare parte pe meditație.

Aceasta a cerut oamenilor să renunțe la guvernul chinez aflat la putere și, la rândul său, Beijingul o consideră o organizație de cult care amenință stabilitatea națională.

Acuzațiile de vineri au fost anunțate la o lună după ce agenți federali au arestat doi rezidenți din New York, suspectați că au operat o “secție de poliție secretă” chineză în cartierul Chinatown din Manhattan.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă