11.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Studenții greci protestează față de planurile pentru universitățile private

VIDEO. Studenții greci protestează față de planurile pentru universitățile private

Studenții greci au protestat joi (11 ianuarie) la Atena față de planurile guvernului de a permite funcționarea universităților private în această țară, unde învățământul superior de stat este gratuit. Studenta Christina Iliopoulou a declarat că această mișcare ar “distruge universitatea publică așa cum o știam”.

Se așteaptă ca guvernul conservator să prezinte proiectul de lege parlamentului în această lună, într-o mișcare istorică care va necesita ridicarea unei interdicții din constituție, articolul 16.

Proiectul de lege va permite funcționarea filialelor private ale universităților străine în țară, unde în prezent universitățile de stat sunt gratuite pentru greci.

Protestatarii au purtat bannere și pancarte pe care scria “Educația nu este o marfă” în timp ce mărșăluiau spre parlamentul capitalei. Poliția a tras cu gaze lacrimogene în mulțime după ce protestatarii au încercat să atace un cordon de poliție în fața clădirii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

7 Obiceiuri ale oamenilor productivi – cum să scapi de stres și să obții maxim de eficiență la locul de muncă

În căutarea unei zile de lucru mai productive, mulți dintre noi căutăm soluții pentru a ne îmbunătăți eficiența la locul de muncă. Totuși, poate...

Tribunalul București, așteptat să se pronunțe în cazul sechestrului pe bunurile lui Iulian Dumitrescu

Tribunalul Bucureşti este aşteptat să se pronunţe, astăzi, în cazul contestaţiei formulate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, faţă de măsura sechestrului...

Ministerul Muncii anunţă că încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune

Ministerul Muncii anunţă că de astăzi încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. „Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă