15.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: "Serbia speranței'. Zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a...

VIDEO: “Serbia speranței’. Zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a protesta

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto și liderul secesionist al sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, s-au numărat printre vorbitorii de la mitingul “Serbia speranței” de vineri (26 mai), la care au participat autocare pline de oameni din Serbia și din țările vecine Bosnia și Macedonia de Nord.

“Prieteni, amândoi ne confruntăm cu provocări similare și amândoi suntem expuși la atacuri nemiloase din partea curentului liberal internațional”, a declarat Szijarto.

“Maghiarii și sârbii sunt pentru interesele lor naționale. Și suntem capabili de acest lucru pentru că avem lideri puternici”, a adăugat el.

Dodik, un naționalist sârb care a menținut relații strânse cu președintele rus Vladimir Putin și care a vizitat Moscova marți (23 mai), l-a salutat pe Vucic și Rusia de pe scenă.

Zeci de mii de persoane s-au adunat în centrul Belgradului pentru a-l susține pe președintele sârb Aleksandar Vucic, într-o demonstrație de forță după marile proteste antiguvernamentale legate de tragedia care a ucis 18 persoane la începutul acestei luni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă