16.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Semn de solidaritate pentru locuitorii din Gaza. Ce au amplasat bisericile...

VIDEO. Semn de solidaritate pentru locuitorii din Gaza. Ce au amplasat bisericile din Betleem

Ministrul palestinian al turismului, Rula Ma’ayah, a declarat că întreaga lume sărbătorește Crăciunul, dar nu și Betleemul.

În majoritatea anilor, orașul din Cisiordania se bucură de locul central pe care îl ocupă în povestea creștină a nașterii lui Iisus.

Dar, în condițiile în care peste 20.000 de persoane au murit în urma războiului dintre Israel și Gaza, potrivit autorităților sanitare palestiniene din enclava condusă de Hamas, populația majoritar palestiniană din Betleemul din Cisiordania ocupată este și ea în doliu.

În acest an, ei au decis să renunțe la un brad mare, piesa centrală obișnuită a sărbătorilor de Crăciun din Betleem, din cauza măcelului care are loc la doar 50 km distanță.

În loc de o scenă tradițională, bisericile din Betleem au amplasat anul acesta figurine ale nașterilor printre dărâmături și sârmă ghimpată, în semn de solidaritate cu locuitorii din Gaza.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Von der Leyen salută rezistența ucraineană, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat astăzi "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă