18.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalVIDEO: Șeful OMS promite sprijin pentru Turcia în timpul vizitei sale

VIDEO: Șeful OMS promite sprijin pentru Turcia în timpul vizitei sale

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va sprijini Ankara în răspunsul său la cutremurele masive care au provocat moartea a peste 50.000 de persoane, a declarat marți, 28 februarie, directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat reporterilor că unele dintre provocările din taberele pe care le-a vizitat sunt infecțiile respiratorii, infecțiile gastrointestinale și problemele de sănătate mintală.

Cutremurele masive care au lovit sud-estul Turciei și Siria vecină în ultimele trei săptămâni au provocat peste 108.000 de răniți în Turcia, lăsând sute de mii de oameni fără case.

Cea mai recentă replică substanțială, cu o magnitudine de 5,6, a avut loc luni, provocând moartea a două persoane și rănirea a 140 de persoane, a declarat Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), adăugând că 32 de persoane au fost salvate dintre dărâmături.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ce este perla de lapte și cum poate fi tratată problema ?

Specialiştii în alăptare recomandă să nu iei măsuri atunci când băşica sânilor nu este dureroasă, potrivit Romedic.Dacă perla de lapte este dureroasă, atunci când...

Cum faci cel mai sănătos magiun de prune. Rețeta lui Radu Anton Roman

„Se grijesc fructele (se spală, se scot sâmburii), se pun la fiert într-o tingire cu fundul gros, dar nu direct pe plită, ci...

Traficanții de droguri s-au orientat spre agricultură! Metoda folosită pentru a ascunde marfa

Hoții au reușit să fure cinci tractoare, 60 de monitoare, 34 de antene GPS și 10 calculatoare. În plus, la percheziții, polițiștii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies