5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Restructurare "dureroasă" pentru Evergrande

VIDEO. Restructurare “dureroasă” pentru Evergrande

Lichidarea gigantului imobiliar China Evergrande Group este posibil să provoace valuri pe piețele financiare chinezești, care se prăbușesc, în timp ce factorii de decizie politică se străduiesc să limiteze o criză tot mai gravă. Gary Ng, economist senior la compania bancară de investiții Natixis, a declarat într-un interviu că Evergrande se va confrunta probabil cu o restructurare dură și ar putea fi divizat în companii mult mai mici.

Judecătoarea Linda Chan a decis să lichideze cel mai îndatorat dezvoltator din lume, cu datorii totale de peste 300 de miliarde de dolari, după ce a observat că Evergrande nu a fost în măsură să ofere un plan concret de restructurare la mai bine de doi ani de la neplata unei rambursări de obligațiuni și după mai multe audieri în instanță.

“Este timpul ca instanța să spună că este suficient”, a declarat Chan în ședința de judecată de dimineață de luni. Ulterior, ea a numit Alvarez & Marsal în calitate de lichidator.

Chan a declarat că numirea unui lichidator ar fi în interesul tuturor creditorilor, deoarece acesta ar putea să se ocupe de un nou plan de restructurare pentru Evergrande într-un moment în care președintele său, Hui Ka Yan, este anchetat pentru suspiciuni de infracțiuni.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
Ultima oră
Pe aceeași temă