16.8 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăInternaționalVIDEO: "Regele Tik Tok" din Columbia. Cine este acesta

VIDEO: „Regele Tik Tok” din Columbia. Cine este acesta

Magnatul de afaceri Rodolfo Hernandez a șocat Columbia, intrând în turul doi al alegerilor prezidențiale din 19 iunie împotriva lui Gustavo Petro.

Iată cinci lucruri de știut despre cel care s-a autointitulat „regele TikTok”.

  1. Este fostul primar al orașului Bucaramanga din nordul țării. A demisionat după ce a avut probleme cu procurorul general, pentru că a intrat în politică, lucru interzis pentru oficiali după alegeri. De asemenea, a fost suspendat pentru că a pălmuit un consilier municipal.
  2. Hernandez a promis că va lupta împotriva corupției, precum și să consolideze ordinea publică și să creeze locuri de muncă. „Problema Columbiei este că politicienii fură de aici cu tonele. Ei se luptă și este normal să continue să fure și să ne trateze în continuare ca pe niște idioți. Să nu permitem acest lucru. Pentru a rupe temeinic acest lucru, pe 19 iunie trebuie să ieșim la vot.”
  3. El se confruntă cu o anchetă a procuraturii generale pentru că ar fi intervenit într-o licitație de colectare a gunoiului în timp ce era primar pentru a avantaja o companie pentru care fiul său a făcut lobby. Hernandez neagă acuzațiile.
  4. Are 77 de ani și este inginer civil și magnat al construcțiilor. El spune că a strâns 100 de milioane de dolari prin intermediul companiei sale de construcții.
  5. Hernandez s-a bazat foarte mult pe rețelele de socializare postând videoclipuri excentrice pe TikTok inclusiv unul în care se plimbă pe un scuter electric.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă