4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Regele Charles vorbește despre schimbările climatice, la COP28

VIDEO. Regele Charles vorbește despre schimbările climatice, la COP28

În discursul de deschidere a summitului ONU pe tema climei, regele Marii Britanii a declarat vineri, 1 decembrie, că lumea este “teribil de departe de drumul cel bun” în ceea ce privește abordarea schimbărilor climatice și că economia globală va fi în pericol dacă mediul nu va fi reparat rapid.

Regele Charles le-a spus liderilor mondiali prezenți la summitul din Dubai că pericolele schimbărilor climatice nu mai sunt un risc îndepărtat și i-a îndemnat să ia mai multe măsuri.

După un an cu temperaturi record, presiunea este din ce în ce mai mare la summitul din acest an. Acțiunile de limitare a schimbărilor climatice trebuie accelerate.

Cu toate acestea, țările sunt divizate în ceea ce privește viitorul combustibililor fosili, a căror ardere este principala cauză a schimbărilor climatice.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă