27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Radiațiile de la Cernobîl sunt "destul de normale"

VIDEO: Radiațiile de la Cernobîl sunt “destul de normale”

Șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU, Rafael Grossi, va conduce o misiune la Cernobîl cât mai curând posibil, a declarat acesta.

“Situația generală a radiațiilor în jurul centralei este destul de normală. A existat un nivel relativ mai ridicat de radiații localizate din cauza circulației vehiculelor grele în momentul ocupării centralei și se pare că acest lucru s-ar putea să se fi întâmplat din nou la ieșire. Așadar, am auzit despre posibilitatea ca o parte din personal să fi fost contaminat, dar nu avem nicio confirmare în acest sens”, a declarat Grossi în cadrul unei conferințe de presă.

Directorul general Grossi a vizitat Ucraina marți, 29 martie, pentru a începe să ofere asistență, inclusiv experți și echipamente, cu scopul de a menține în siguranță instalațiile nucleare din această țară în mijlocul războiului.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia luna trecută, Grossi a cerut ambelor țări să convină urgent un cadru pentru a se asigura că instalațiile nucleare, inclusiv instalațiile de deșeuri radioactive de la Cernobîl și cea mai mare centrală nucleară din Europa, cea de la Zaporizhzhia, sunt sigure și securizate.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Povestea femeii care s-a vindecat miraculos de cancer prin puterea rugăciunii la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe pe 7 octombrie, la primă oră. După citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele moaște...

Cum va fi vremea în Octombrie

   „Vremea va fi în continuare caldă. Ultima...

Cupa Mondială de Rugby. Scoția a zdrobit România cu 84 – 0

Scoția, una dintre cele mai bune echipe de rugby din lume, a învins România cu 84 - 0. Meciul s-a jucat în Grupa B a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies