20 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Putin face o călătorie surpriză la Mariupol, controlat de Rusia

VIDEO: Putin face o călătorie surpriză la Mariupol, controlat de Rusia

Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză în orașul Mariupol din Ucraina, controlat de Rusia, în ceea ce pare a fi un gest de sfidare după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele său.

Președintele Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză în orașul ucrainean Mariupol, ocupat de Rusia, scena unora dintre cele mai grave distrugeri ale invaziei sale de un an.

Aceasta a fost cea mai apropiată apropiere a lui Putin de linia frontului și a părut un gest de sfidare, la o zi după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele său.

CPI l-a acuzat de crimă de război pentru deportarea a sute de copii din Ucraina.

Televiziunea de stat a difuzat imagini în care Putin a fost condus sâmbătă seara (18 martie) prin orașul portuar de către vicepremierul Marat Khusnullin – întâlnindu-se cu locuitorii relocați și fiind informat cu privire la reconstrucție.

Mariupol a devenit un sinonim pentru moarte și distrugere. O mare parte din oraș a fost redusă la ruine în primele luni ale războiului și a căzut în mâinile forțelor rusești în luna mai.

Sute de oameni au fost uciși în bombardarea unui teatru în care se adăposteau familii cu copii.

Moscova a declarat, de la invadarea din februarie anul trecut, că nu vizează civilii.

Aceasta a fost prima vizită a lui Putin în părțile ocupate de Rusia în regiunea Donbas din Ucraina de la începutul războiului.

El a mers acolo cu elicopterul, după o vizită în Crimeea la a noua aniversare a anexării acesteia de către Rusia din Ucraina.

Kremlinul a publicat duminică (19 martie) o înregistrare video care îl arată pe Putin întors în Rusia după călătoria sa și întâlnindu-se cu comandamentul de vârf al operațiunii militare din Ucraina.

Președintele rus nu a comentat în mod public mandatul CPI.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:53

VIDEO: Un oficial american va vizita China săptămâna viitoare, pe fondul relațiilor tensionate

La doar câteva ore după ce secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reproșat Chinei că refuză să poarte discuții militare, Departamentul de Stat...

Secretarul de stat al SUA, către poporul rus: „Nu putem alege viitorul pentru voi”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a adresat un mesaj poporului Rusiei, în care îi invită pe cetățenii ruși să decidă singuri ce...

România marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Mai multe instituții din România marchează Ziua Tratatului de la Trianon, care a fost instituită, prin lege, la data de 4 iunie. Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă