14.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeVideoVIDEO: Proteste în India. Peste 80 de persoane au fost rănite

VIDEO: Proteste în India. Peste 80 de persoane au fost rănite

Incendii pe străzile orașului indian Imphal joi (28 septembrie), în timp ce protestele au zguduit statul Manipur din nord-estul Indiei, în urma presupusei răpiri și ucideri a doi studenți.

Peste 80 de persoane au fost rănite în confruntările de joi, în contextul în care în capitala Manipur, Imphal, și în zonele învecinate, a fost decretat un stare de asediu pe termen nelimitat, după ce protestele au început miercuri (27 septembrie).

Vineri (29 septembrie) nu au existat violențe, în ciuda faptului că unii protestatari au sfidat starea de asediu în unele părți ale orașului, în timp ce poliția și trupele paramilitare au stat de pază pentru a menține situația sub control.

Violențele etnice au aruncat statul de la granița cu Myanmar într-un război civil intens purtat pentru locuri de muncă și influență politică între comunitatea majoritară Meitei și cea minoritară tribală Kuki.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
00:00:33

VIDEO. Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia

Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc vineri (1 decembrie) în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia, au anunțat autoritățile. Persoana, pe care...
00:00:26

VIDEO. Bolivia salvează 24 de delfini captivi într-un râu de mică adâncime

Douăzeci și patru de delfini roz blocați într-un râu de mică adâncime au fost salvați luni (27 noiembrie), în încercarea de a conserva specia. Delfinii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă