24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Protestatarii din Bruxelles o comemorează pe Mahsa Amini din Iran

VIDEO: Protestatarii din Bruxelles o comemorează pe Mahsa Amini din Iran

Susținătorii unui grup de opoziție iranian în exil au mărșăluit vineri (15 septembrie) la Bruxelles, în Belgia, în ajunul primei aniversări a morții iraniencei kurde Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a declanșat luni de proteste antiguvernamentale în Iran.

Demonstranții, dintre care mulți au fluturat steagul Consiliului Național al Rezistenței din Iran și fotografii ale liderilor săi, au cerut răsturnarea guvernului iranian.

Protestele din Iran care au urmat după moartea lui Mahsa Amini, arestată pentru presupusa încălcare a codului vestimentar obligatoriu al Republicii Islamice, au escaladat în cea mai mare manifestare de opoziție față de autoritățile iraniene din ultimii ani.

Peste 500 de persoane, inclusiv 71 de minori, au fost ucise, sute de persoane au fost rănite și mii de persoane au fost arestate, potrivit grupurilor de apărare a drepturilor, în timpul tulburărilor care au fost în cele din urmă securizate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

FOTO&VIDEO. Cinci ani de la incendiul de la Catedrala Notre Dame

La cinci ani după un incendiu devastator, restaurarea catedralei Notre Dame este aproape finalizată. Tot la Paris, în vara aceasta, urmează Jocurile Olimpice. În seara...

Dovada că simularea Bacalaureatului a fost o mascaradă

Am mai explicat că impunerea la nivel național a evaluării digitalizate pentru lucrările scrise la  simulările examenelor naționale a reprezentat doar un proces menit...

Prima ieșire a Prințului William după ce Kate a anunțat că are cancer

Prințul William și fiul său au fost văzuți susținând echipa lor preferată de fotbal, Aston Villa, aceasta fiind prima lor întâlnire de când Prințesa...
Ultima oră
Pe aceeași temă