23.1 C
București
joi, 25 mai 2023
AcasăCoronavirusVIDEO: Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, are COVID-19

VIDEO: Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, are COVID-19

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a fost testată pozitiv pentru COVID-19, cu simptome moderate, a anunțat biroul acesteia într-un comunicat de presă.

Ea nu va fi prezentă în parlament pentru planul guvernului de reducere a emisiilor, luni, și pentru bugetul de joi, dar „aranjamentele de călătorie pentru misiunea sa comercială în Statele Unite nu sunt afectate în acest stadiu”, se arată în comunicat.

Ardern a fost simptomatică încă de vineri seara, revenind cu un rezultat pozitiv slab noaptea și cu un rezultat pozitiv clar sâmbătă dimineața la un test rapid de antigen, a precizat comunicatul.

Ea se află în izolare de duminică, când partenerul ei, Clarke Gayford, a fost testat pozitiv, se arată în comunicat.

Din cauza testului pozitiv, Ardern va trebui să se izoleze până în dimineața zilei de 21 mai, asumându-și ce atribuții poate de la distanță.

Viceprim-ministrul Grant Robertson se va adresa presei în locul ei luni.

„Aceasta este o săptămână importantă pentru guvern și sunt dezolată că nu pot fi acolo. Planul nostru de reducere a emisiilor stabilește calea spre atingerea obiectivului nostru de zero emisii de dioxid de carbon, iar bugetul abordează viitorul pe termen lung și securitatea sistemului de sănătate din Noua Zeelandă,” a spus ea.

Ardern a mai spus sâmbătă că fiica ei Neve a fost testată pozitiv miercuri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:35

Coreea de Sud lansează a treia rachetă spațială proprie

Coreea de Sud și-a lansat a treia rachetă spațială, denumită Nuri, de producție locală joi (25 mai), după ce lansarea a fost anulată cu...

Acum: Noi negocieri între sindicaliști și Guvern

Guvernul a invitat reprezentanţii sindicatelor din educaţie, joi, la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria. „Guvernul României...

Persoanele vulnerabile vor beneficia gratuit de reabilitarea termică a locuinței

Guvernul a adoptat, în ședință o ordonanță de urgență prin care se introduc noi reglementări în domeniul proiectelor finanțate din fonduri europene, pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă