16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Populația din Paris deplânge moartea criticului lui Putin Navalnîi

VIDEO. Populația din Paris deplânge moartea criticului lui Putin Navalnîi

Peste 100 de persoane s-au adunat sâmbătă (17 februarie) lângă Turnul Eiffel din Paris pentru a deplânge moartea criticului lui Putin, Alexei Navalnîi.

Unii au depus flori și lumânări la baza statuii lui Hercule din piața Trocadero, în timp ce alții au ținut pancarte care îl acuzau pe președintele rus Vladimir Putin că este responsabil de moartea lui Navalnîi.

Navalnîi, un fost avocat în vârstă de 47 de ani, a căzut inconștient și a murit vineri (16 februarie) după o plimbare în colonia penală “Lupul polar” din Kharp, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova, unde își ispășea o pedeapsă de trei decenii, potrivit serviciului penitenciar.

Președinta Asociației pentru Libertate din Rusia, Olga Prokopieva, a declarat pentru Reuters, că optimismul și curajul lui Navalnîi, chiar și în timp ce se afla în închisoare, i-a încurajat pe rușii care cred în valorile democratice să vorbească.

Liderii occidentali l-au arătat cu degetul pe Putin pentru moartea lui Navalnîi, fără a avea dovezi. Putin nu a comentat încă, dar Kremlinul a calificat reacția Occidentului drept “absolut furibundă”.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă