30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. OMS livrează ajutoare în Gaza după un incident mortal

VIDEO. OMS livrează ajutoare în Gaza după un incident mortal

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a difuzat imagini cu situația dezastruoasă din Gaza, după ce a livrat vineri (1 martie) combustibil și provizii medicale esențiale la spitalul Al-Shifa din Gaza, în urma morții a zeci de palestinieni în timpul unui incident controversat în care mulțimile au înconjurat un convoi de camioane cu ajutoare, iar soldații israelieni au deschis focul.

Potrivit OMS, ajutorul livrat vineri a inclus 19.000 de litri de combustibil, precum și provizii medicale cruciale, cum ar fi dispozitive de fixare, medicamente pentru anestezie și antibiotice care ar putea trata 150 de pacienți.

Videoclipul a arătat oficiali ai OMS vizitând spitalul Al-Shifa, care era aglomerat și deteriorat. Coordonatorul subgrupului de sănătate din Fâșia Gaza, Abdelnasir Soboh, a declarat că spitalul primise 600 de pacienți cu o zi înainte și că nu mai avea combustibil și medicamente.

Livrarea a avut loc la o zi după incidentul mortal cu convoiul de ajutoare, în care autoritățile sanitare din Gaza, administrată de Hamas, spun că forțele israeliene au tras asupra civililor care se grăbeau să ia alimente, ucigând 115 persoane. Israelul a dat vina pe mulțimile care s-au înghesuit în jurul camioanelor cu ajutoare, spunând că victimele au fost călcate în picioare sau călcate de mașini.

Videoclipul OMS a inclus, de asemenea, imagini din ziua precedentă, cu pacienți ce sângerau care au fost aduși de urgență la spital, iar unul dintre ei se afla pe podeaua spitalului.

Biroul pentru afaceri umanitare al Națiunilor Unite și Statele Unite au trimis între timp ajutoare și în Gaza, pe fondul avertismentelor privind un dezastru umanitar tot mai mare în enclava palestiniană în absența unui acord de încetare a focului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...

România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în februarie

Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările...

Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în...
Ultima oră
Pe aceeași temă