7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. O dronă a ucis 85 de persoane în Nigeria

VIDEO. O dronă a ucis 85 de persoane în Nigeria

Președintele Nigeriei, Bola Tinubu, a ordonat marți o anchetă amănunțită în legătură cu atacul cu drone militare din weekend, care a ucis cel puțin 85 de persoane, inclusiv femei și copii, în nordul orașului Kaduna.

Președintele Nigeriei, Bola Tinubu, a ordonat marți o investigație amănunțită asupra atacului cu drone militare din weekend care a ucis cel puțin 85 de persoane și a rănit alte 66 de persoane, la aproximativ 160 de kilometri nord de capitala țării, în statul Kaduna.

Cifrele provin de la Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență, deși martorii au declarat că au murit mai mulți.

Șeful armatei țării și-a cerut scuze pentru atacul aerian și a promis că va acoperi costurile de spitalizare pentru cei răniți.

Atacul a lovit locuitorii comunității Tudun Biri care participau la o sărbătoare musulmană anuală Maulud.

”Sărbătoream Maulud când a bomba a fost aruncată, unii au murit, alții au fost răniți și am fugit cu toții în casă. Când oamenii din sat au auzit ce s-a întâmplat, au ieșit să verifice și atunci au aruncat a doua bombă și au murit mai mulți oameni”.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au ucis civili și a făcut obiectul unui reportaj special al Reuters în luna iunie.

Zona în care a avut loc atacul s-a confruntat cu răpiri și asasinate comise de bande armate, pe care forțele de securitate le-au vizat cu ajutorul atacurilor aeriene.

”Armata nigeriană se afla într-o misiune de rutină împotriva teroriștilor, dar, din păcate, unii membri ai comunității Tudun Biri au fost afectați”, transmite Samual Aruwan, comisar al Ministerului securității interne și afacerilor interne al statului local.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că trupele care efectuau patrulări aeriene au observat un grup de persoane și ”au analizat și interpretat greșit modelul lor de activitate ca fiind similar cu cel al bandiților” înainte de atacul cu drona.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...
Ultima oră
Pe aceeași temă