-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeVideoVIDEO: Naționaliștii bulgari protestează față de sprijinul acordat Ucrainei

VIDEO: Naționaliștii bulgari protestează față de sprijinul acordat Ucrainei

Poliția bulgară s-a încăierat joi (21 septembrie) cu susținătorii partidului ultranaționalist Vazrazhdane (Renaștere) în timpul protestului lor împotriva politicilor guvernului pro-occidental.

Sute de manifestanți care se opun sprijinului acordat de membrul UE Ucrainei în războiul cu Rusia s-au adunat în fața clădirii parlamentului, fluturând steaguri, suflând în fluiere și cerând alegeri anticipate în această țară, care a trecut prin cinci scrutine în ultimii doi ani. Manifestanții au cerut, de asemenea, închiderea bazelor militare NATO.

Manifestanții și-au încheiat plimbarea în fața grandiosului monument al armatei sovietice, care fusese pus sub schele din motive de securitate. Unii dintre ei s-au ciocnit cu poliția, care a încercat să-i oprească să se apropie de monument.

Guvernul bulgar a decis recent să mute monumentul din locația actuală.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă