27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeVideoVIDEO: Momentul în care Popocatepetl aruncă cu fum și cenușă

VIDEO: Momentul în care Popocatepetl aruncă cu fum și cenușă

Imagini filmate cu drona au surprins fumul și cenușa care se ridică de la puternicul vulcan Popocatepetl din Mexic, iar autoritățile sunt în alertă privind schimbarea de activitate.

Vineri (26 mai), autoritățile mexicane au confirmat că nu au mai fost detectate domuri de lavă în interiorul craterului vulcanului supranumit afectuos Popo.

Imaginile filmate joi (25 mai) de o dronă a Marinei Militare au arătat o coloană de cenușă ieșind din craterul Popo.

În următoarele zile, se așteaptă ca vulcanul să continue să arunce cenușă și să provoace cutremure de înaltă frecvență și amplitudine variabilă, a raportat comitetul științific care monitorizează Popo.

Autoritățile naționale de protecție civilă vor menține alerta vulcanică de culoare galbenă.

Popocatepetl, care înseamnă “Dealul Fumător” în limba nativă aztecă Nahuatl, este unul dintre cei mai atent monitorizați vulcani din lume. Acesta se află la doar 72 km la sud-est de Ciudad de Mexico, unde locuiesc aproximativ 9 milioane de oameni sau circa 22 de milioane de locuitori, inclusiv zona metropolitană.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum Guvernul a stabilit, prin majorarea TVA, ca apartamentele să se scumpească, chiriile par a crește și ele

Prețul pentru cumpărarea locuințelor noi ar putea fi mult mai mare de la începutul anului viitor. TVA pentru imobilele cu o valoare de peste...

Șase morți și patru răniți după ce un club de noapte a luat foc

În acest stadiu, ”bilanţul este de şase morţi”, anunţă salvatorii, care au putut intra în ckădire, situată în cartierul Atalayas, la Murcia, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies