-0.1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeVideoVIDEO. Momentul în care explodează bomba la o clădire guvernamentală din Turcia

VIDEO. Momentul în care explodează bomba la o clădire guvernamentală din Turcia

Guvernul turc a declarat că doi teroriști au comis un atac cu bombă în fața clădirilor Ministerului de Interne din Ankara, adăugând că unul dintre ei a murit în explozie, iar celălalt a fost “neutralizat” de autoritățile de acolo.

Potrivit camerelor de supraveghere, o persoană coboară dintr-un vehicul și aleargă spre clădirea guvernamentală.

Un oficial turc de rang înalt a declarat pentru Reuters că atacatorii au deturnat vehiculul și l-au ucis pe șoferul acestuia în Kayseri, un oraș situat la aproximativ 200 km sud-est de Ankara, înainte de a comite atacul.

De asemenea, doi ofițeri de poliție au fost răniți în incident.

Autoritățile nu au identificat niciun grup militant anume.

Explozia de pe bulevardul Ataturk a fost prima din Ankara din 2016, când o mașină încărcată cu bombe a explodat într-un nod de transport central aglomerat, ucigând 37 de persoane.

În timpul unui val de violențe în 2015 și 2016, militanții kurzi, Statul Islamic și alte grupuri fie au revendicat, fie au fost învinuiți pentru mai multe atacuri în marile orașe turcești.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Deca acoperă manevrele rectorului Universității din București

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, închide ochii la manevrele rectorului Universității din București (UB), Marian Preda, pentru angajarea lui Bogdan Oprea, fost purtător...

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...
Ultima oră
Pe aceeași temă