6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Momente emoționante! O mamă se revede cu fiica sa, după ce...

VIDEO. Momente emoționante! O mamă se revede cu fiica sa, după ce a fost luată prizonieră

O mamă care i-a blocat pe militanții Hamas pentru ca soțul și copilul ei să poată scăpa s-a reîntâlnit cu fiica ei de trei ani, iar familia se bucură și strigă “am găsit-o”, asta în timp ce se îmbrățișează.

Înregistrarea video, obținută de Reuters joi (7 decembrie), arată momentul în care Yarden Roman-Gat, în vârstă de 36 de ani, s-a reunit cu fiica ei, Geffen, și soțul ei, Alon, precum și cu alte rude.

Roman-Gat a fost luată prizonieră de un bărbat înarmat de Hamas pe 7 octombrie din Kibbutz Be’eri. Fratele ei a declarat pentru Reuters că mama i-a înmânat copilul soțului ei pentru ca ei să poată fugi mai repede și să se ascundă, în timp ce ea s-a oprit, punându-și mâinile la ceafă înainte de a fi ținută ostatică.

Ea a fost eliberată în cadrul unui armistițiu de șapte zile între Hamas și Israel, în care gruparea militantă a eliberat ostatici în schimbul prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene.

Fratele ei, Gili Roman, care a vorbit joi cu Reuters, a declarat că nu a putut încă să dea detalii despre condițiile în care a fost deținută, dar a spus că nu avea aproape nicio informație despre lumea exterioară sau control asupra mișcărilor sale.

Cumnata lui Roman și Roman-Gat, Carmel Gat, în vârstă de 39 de ani, este încă ținută captivă în Gaza.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
Ultima oră
Pe aceeași temă