10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Mitingurile pro-Palestina coincid cu Black Friday

VIDEO. Mitingurile pro-Palestina coincid cu Black Friday

Demonstranții pro-palestinieni din Chicago, Illinois, și Los Angeles, California, au organizat mitinguri care au coincis cu vânzările de “Black Friday”, unii dintre ei urmărind să-i facă de rușine pe cei care cumpără din magazine ce susțin Israelul.

Protestele organizate vineri (24 noiembrie) au făcut parte dintr-o zi națională de acțiune “închideți totul pentru Palestina”, desfășurată în mai multe orașe din Statele Unite. Ziua de vânzări Black Friday dă startul sezonului de cumpărături de sărbători, care este crucial pentru marii retaileri.

Demonstranții au înconjurat Starbucks și filialele Victoria’s Secret din centrul orașului Chicago, unii dintre ei strigând “rușine, să vă fie rușine” către cumpărătorii din interior, în timp ce poliția a înconjurat intrările magazinelor.

Protestatarii care au mărșăluit prin Los Angeles l-au acuzat pe președintele american Joe Biden că este complice la ceea ce ei au numit “genocidul” Israelului împotriva palestinienilor din Gaza.

Potrivit bilanțului israelian, luptătorii Hamas au ucis 1.200 de persoane în atacul din 7 octombrie și au luat aproximativ 240 de ostatici. De atunci, Israelul a bombardat Hamas, ucigând aproximativ 14.000 de locuitori din Gaza, dintre care aproximativ 40% sunt copii, potrivit autorităților sanitare palestiniene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...
Ultima oră
Pe aceeași temă