1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoVIDEO: Mii de etnici armeni au fugit din regiunea separatistă Nagorno-Karabah

VIDEO: Mii de etnici armeni au fugit din regiunea separatistă Nagorno-Karabah

Mii de etnici armeni au fugit luni (25 septembrie) din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, stând la coadă pentru combustibil și blocând drumul spre Armenia, după ce statul lor separatist, vechi de zeci de ani, a fost învins de Azerbaidjan într-o operațiune militară fulgerătoare.

Liderii celor 120.000 de armeni care numesc Karabah casa lor au declarat duminică (24 septembrie) pentru Reuters că nu doresc să trăiască ca parte din Azerbaidjan și că vor pleca în Armenia deoarece se tem de persecuții și purificare etnică.

Guvernul armean, care face pregătiri pentru mii de refugiați, a declarat că luni, la ora 5 dimineața, peste 2.900 de persoane din Nagorno-Karabah au trecut în Armenia.

Conducerea etnicilor armeni a declarat că va rămâne pe loc până când toți cei care doresc să plece vor putea pleca. Între timp, ei au îndemnat locuitorii să nu aglomereze drumul, pentru a permite evacuarea răniților.

Armenii din Karabah, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, au fost forțați să înceteze focul săptămâna trecută, după o operațiune militară de 24 de ore a armatei azere, mult mai numeroasă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă