23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Mii de copii din Gaza suferă de malnutriție, potrivit UNICEF

VIDEO. Mii de copii din Gaza suferă de malnutriție, potrivit UNICEF

Șeful regional de comunicare al UNICEF, Ammar Ammar, cu sediul în Iordania, a declarat joi (14 februarie) că în următoarele săptămâni vor fi cel puțin 10.000 de copii din Gaza ale căror vieți sunt în pericol din cauza malnutriției exacerbate de lipsa apei potabile.

În interiorul unei tabere de corturi improvizate din Rafah, copiii stau la coadă pentru a fi examinați de membrii echipei “MedGlobal”, în timp ce o criză a foamei lovește Gaza după luni de campanie militară a Israelului.

Datele inițiale obținute în urma măsurătorilor efectuate în Gaza arată că 5% dintre copiii sub cinci ani din mica enclavă palestiniană supraaglomerată sunt acum grav subnutriți, a declarat săptămâna trecută biroul umanitar al ONU, OCHA.

Doctorul Muhammed Abu Sultan, unul dintre medicii din echipa Medglobal care lucrează cu UNICEF, agenția ONU pentru copii, a declarat că respectivele condiții de sănătate precare din Gaza și lipsa unei alimentații adecvate sunt cauza malnutriției generalizate.

Agențiile au acuzat Israelul că împiedică livrările de ajutoare în Gaza și spun că armata a împiedicat distribuția în afara zonelor sudice din jurul Rafah. Criza foametei este considerată mult mai gravă în zonele din nord, zone care sunt mai greu accesibile.

Israelul a negat că există limitări ale ajutorului umanitar care intră în Gaza și a atribuit orice problemă capacității de distribuire a ONU.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă