14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Madrid revocă parțial legile privind drepturile LGBTQ

VIDEO. Madrid revocă parțial legile privind drepturile LGBTQ

Adunarea regională din Madrid a adoptat vineri (22 decembrie) o propunere a Partidului Popular (PP), partid conservator aflat la putere în capitala spaniolă, de a elimina protecția persoanelor transsexuale, ceea ce a stârnit proteste din partea opoziției și a activiștilor LGBTQ.

Proiectul de lege modifică două legi LGBTQ adoptate în 2016.

Conform reformei, discriminarea angajaților pe baza identității de gen sau a sexualității și lovirea unei persoane fără a provoca răni pe baza identității de gen sau a sexualității nu mai sunt infracțiuni pedepsite.

Monica Levin, de la PP, a apărat reforma ca fiind o modalitate de a opri ceea ce ea a descris drept “inginerie socială” și a declarat că reforma readuce “rigoarea și știința” la protecția persoanelor LGBTQ.

Carla Antonelli, membră a adunării trans pentru partidul de stânga Mas Madrid, a numit proiectul de lege o “abominație” și le-a spus susținătorilor reformei: “veți avea sânge pe mâini”.

În proiectul de lege, legislatorii au înlocuit termenii “persoane trans” și “identitate de gen” cu “transsexuali” și “transsexualitate”, termeni despre care activiștii spun că sunt învechiți și înjositori.

Conform reformei, persoanele trans minore din regiune vor avea acum nevoie de o evaluare din partea unui pediatru și a unui psiholog sau psihiatru înainte de a solicita asistență medicală pentru de tranziția de gen.

De asemenea, a fost eliminată opțiunea de a schimba numele pe documentele regionale înainte de a adapta actul de identitate național.

În decembrie 2022, Spania a adoptat un proiect de lege la nivel național care permite persoanelor transsexuale cu vârsta de peste 14 ani să își schimbe sexul legal fără a fi nevoie de o evaluare psihologică sau de alte evaluări medicale.

Cele mai multe dintre cele 17 regiuni ale Spaniei au legi pentru protecția persoanelor LGBTQ. Madridul este primul care a anulat o astfel de legislație.

Mas Madrid a declarat că va cere Ombudsmanului pentru drepturile omului din Spania să conteste legea în fața Curții Constituționale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

Remiză „albă” la Sfântu Gheorghe! Sepsi OSK și Universitatea Cluj și-au împărțit punctele

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, scor 0-0, pe teren propriu, într-un meci disputat duminică. Acesta a fost primiul punct...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...
Ultima oră
Pe aceeași temă